Karaktärer

Karaktärer i tv-serien Gossip Girl

I Gossip Girl är karaktärerna viktigare än handlingen, även om karaktärernas egenskaper påverkar handlingen åt olika håll. Återkommande karaktärer är Serena van der Woodsen, Blair Waldorf, Dan Humphrey, Nate Archibald, Chuck Bass, Jenny Humphrey, Vanessa Abrams, Ivy Dickens, Lily van der Woodsen, Rufus Humphrey och Gossip Girl. Den viktigaste av samtliga karaktärer är Gossip Girl, och hon är på många sätt spindeln i nätet. Förutom nämnda karaktärer förekommer även karaktärer av mindre betydelse för seriens utveckling, de kommer och går och har inte samma drivande ansvar för serien.

Serena van der Woodsen spelas av Blake Lively. Serena är bästa vän med Blair Waldorf, spelad av Leighton Meester, och de båda hör till de få som varit med i samtliga avsnitt. De bor på Upper East Side på Manhattan och är mångas förebilder. Dan Humphrey, spelad av Penn Badgley, är den karaktär förutom Serena, Blair och Gossip Girl som synts i varje avsnitt. Han är son till en rockstjärna och är själv en lovande skribent. Nate Archibald spelas av Chace Crawford och är den karaktär som skapar friktion mellan Serena och Blair, eftersom båda har en kärlekshistoria med honom. Nate är bästa vän med Chuck Bass, som spelas av Ed Westwick. Chuck är på många sätt seriens bad boy.

Den viktigaste karaktären är trots allt Gossip Girl. Hon är berättaren i serien, men syns aldrig. Skådespelerskan Kristen Bell gör hennes röst. Gossip Girl har en blogg om vad som händer på Upper East Side, en skvaller-blogg med andra ord. Hon vill skapa drama genom att berätta om människors tillkortakommanden. Gossip Girl får sms med hemligheter från olika läsare, just för att Gossip Girl ska kunna dela med sig av hemligheterna till sin stora läsarskara, vilket gör att ungdomarna på Upper East Side till slut inte kan anförtro sig till någon eftersom tilliten fått sig en törn.

karaktärer