Tv-serier som blir spel

Spel och populärkultur går hand i hand

Gossip Girl har ännu inte ärats med ett spel. Det kanske finns i planerna längre fram. Tv-serier är populära att hämta inspiration ifrån när producenterna skapar spel. Människor skapar starka band till tv-serier och därför är teman från tv-serier effektiva ur marknadsföringssynpunkt. Av någon outgrundlig anledning lockas folk att spela spel de kan relatera till eftersom det på något sätt förhöjer stämningen, även om det är svårt att förklara varför.

Några av de absolut populäraste tv-serierna genom tiderna har inspirerat olika spel. Game of Thrones popularitet är obeskrivlig, och tv-serien har dessutom inspirerat en spelautomat. Andra serier som inspirerat producenter av allehanda spel är The Walking Dead, Mad Men, Sopranos, 24, Friends, Sex and the city, Star Trek, Cheers, Family Guy, Battlestar Galactica med flera. Det är med andra ord inte ett ovanligt fenomen att tv-serier blir spel. När man använder tv-serierna som tema för spelautomater, då sköter marknadsföringen sig själv, vilket är den stora fördelen med att använda tv-serier.

Spelen visar sitt tema tydligt genom bilder och videosekvenser. Symboler och liknande är också lätta att relatera till sitt ursprung. Generellt är spel med teman från tv-serier inte lika välgjorda som andra spelautomater, men de fyller samtidigt sin funktion ändå. Känslan är att de inte är lika välgjorda som andra spelautomater, utan istället producerade för att snabbt tjäna pengar. Det finns givetvis undantag.

Den som jagar jackpottar gör dock bäst i att leta vidare och inte stanna vid spel med teman från tv-serier. Du kan naturligtvis vinna även på dessa spelautomater men de stora jackpottarna kommer du inte åt här. Därför bör du söka dig till de större spelen, med de större jackpottarna, om det är vad du vill åt. Om du däremot bara vill spela för nöjes skull och samtidigt bli påmind om din absoluta favoritserie, då kan du lägga funderingar om eventuella jackpottar åt sidan.

spel